■ 姍(美甲師)

真的很感謝一班珍妮的導師,因為她們的悉心教導,令我沒有放棄,才有今天的成就。完成J315課程後,我開設了自己的美甲店,得到一批長期客戶支持,更讓我得到前所未有的成就感。由自己雙手努力得來的讓我更懂得珍惜,今後我會繼續努力,進一步提升美甲技能,希望學以致用,能在美甲界發揮所長,為更多愛美的女士提供美甲服務。

■ Ann(美甲導師)

本人係珍妮讀左Christrio ESC課程,呢個導師課程真係好好呢~讀完左之後我已經做左導師喇~係我在學期間珍妮D導師都好有耐性咁教我!諗番起返學o個陣真係好開心~D Miss又會指出做錯嘅地方,講解番俾你知。真係好細心呀!!!所以我依家都會將我之前上堂學到嘅野運用番出黎教我D學生: )

■ Sa(美甲師)

8年前,我已經開始加入美甲行業,唔經唔覺由學徙做到美甲師。記得仲係學徙時,美甲店咁忙,都無美甲師真係肯認認真真教你野,每樣野都要靠自己,幾經努力先至有今日既少少成就。依家競爭又越來越大,咩都講求資歷(證書、文憑),真係好驚有日會被人淘汰。

之後,我o係互聯網得知珍妮依間美甲學校,又聽到其他同行既讚賞,便決定報J360課程,考取ITEC文憑。珍妮導師個個都無架子,好好人,最緊要佢地都充著一份教學熱誠,唔會因為我已經係美甲師,就由得我出錯唔講。另外,Christrio Gel真係好好用,幫我慳返唔少時間,連我d客仔都激讚,贏盡歡心,哈哈>v< [真係好多謝珍妮既美甲導師呢>3<

■ 亞峰(美甲學生)

我已經係珍妮讀左2個月,雖然我係個男仔,但我覺得做美甲師係一份唔錯嘅職業。初時上網睇到有好多間美甲學校,心大心細都唔知報邊間好,之後我係雜誌見到珍妮可以考ITEC o個個課程。於是就打去問下,一問之下覺得呢個課程內容符合晒自己嘅要求,所以就報讀左。諗住學完出去見工,都可以同人地講我已經考左ITEC,認可性都會高d。我都要繼續努力,向住我嘅目標進發~做一個出色美甲師。

■ Lena(美甲師)

本身我已經係一個美甲師,入左行已經有4年喇。我經常都會參考一下美甲雜誌裡面嘅款式,見到依家好多都雕d卡通公仔係隻指甲面。所以我都諗下係時候要提升一下自己嘅技能,睇下有邊間學校有得學雕公仔,後來見到珍妮有得學,仲要係校長親自教,就上學校問下,導師都比到好大信心我,於是就抱住一試無妨o既心態報左。校長真係好有心機教,無論公仔型態到雕公仔時o既技巧,教得好仔細,依家d客要求要o既公仔,都難唔到我,真係好有用呢﹗

■ Windy(美甲導師)

以前經常在美甲店整指甲,覺得這項技術很神奇,於是對美甲越來越感興趣,但不知道怎樣才可以投身這個行業。一次偶然的機會在網上發現珍妮這間學校,得知有免費試讀班我便上去試讀,之後還報讀了J360全科課程,小班教學模式及互動的學習過程,每個星期固定的上堂時間令我不用擔心預約不到導師而影響學習進度。導師不單教懂我技術,還教懂我開店的運作,與客人溝通的技巧等等,而且還提供學員在職培訓,令我未正式投身美甲行業就已經能吸取經驗。現在的我已成功畢業并取得3張Credit  ITEC文憑的佳績,眼看自己的技術日漸變得熟練,對於即將投入美甲工作的我來說求職信心亦大大增加。

■ Vicky(美甲店東主)

現在成為美甲店主的我真的很感激珍妮,一開始我還很擔心,怕自己擔不起,因為現在的客人無論是對甲型,款式,色彩的要求越來越高,尤其是法式甲,一遇到要做法式甲的客人我的心就有點不踏實,很多時候在美甲書上看到些很複雜的多層次雕花圖案嘗試過自己照著做,可是完全不知道從哪下手,直到我報讀了EZ FLOW大師級全科證書課程,導師以比賽的標準技巧授課,我不僅學懂了完美的法式甲技巧,多層次的外內雕花等等,才明白到有些很細膩的技巧是你單看書根本無法學到的。這個課程不單解決了我的困惑,而且熟客越來越多,這也代表著她們對我技術的肯定,令我很有成功感,也令我對美甲的興趣日漸倍增,接下來我將會報讀導師課程,一邊做美甲一邊教授美甲這就是我美甲生涯要走的道路,才能令我的美甲店多元化和增加更多的收入。

■ Agnes(美甲導師)

回憶當年報讀全科課程時,考慮了接近一年的時間。顧慮是否太難學習,會否半途而廢,亦考慮到自己的經濟能力。但最後得到了家人的支持,終於都決定報讀J360國際美甲全能技術文憑課程,在政府的支持下,我申請了免入息審查計劃來解決學費上的問題。在導師悉心的教導下,讓我更加了解什麼是專業。上課後慢慢把之前所顧慮的消除,因為導師的講解非常清晰和容易明白,讓我對於造甲的興趣倍增。更令我在Itec國際考試上得到了Distinction的最佳成績.,真令人興奮。如果當初一早來報讀,就不用白白浪費了一年時間呢!
合作品牌